divendres, 6 de novembre del 2015

Ullal blanc

Ullal blanc és un cadell de llop que viu lliure en la natura fins que un dia uns homes el capturen i el volen ensinistrar. Poc a poc Ullal blanc descobreix la part fosca i la part bona de les persones.

Escrit per en Jack London




Per pensar: 

Lliure o domesticat?  
Sol o acompanyat?
Què senten els animals?

23 comentaris:

  1. Vaig a estudiar sanduich

    ResponElimina
  2. Chabal es molt llarg el conde del sanduich

    ResponElimina
  3. Chabal es molt llarg el conde del sanduich

    ResponElimina
    Respostes
    1. HOLA ALEIX RIVES LLO MU E LLEIGIT A DAL LU QUE POSSA I MA AGRADAT MOLTISIM I ARA VAIG ESTUDIAR L´EXAMEN DE CATALA ADEU RIVAS !!!

      Elimina
  4. Hola Aleix.
    Ho sento però no acabo d'entendre que vols dir amb tot això de sanduich.
    M'ho expliques?
    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Ja veus que molt bo el llibre que ting.

    ResponElimina
  6. AAAALALLJHGBGYREGBERGTTGVFEYUGUYFGUTEFYT

    ResponElimina
  7. Aquest llibre és molt interessant. Parla dels llops que m'agraden molt. Surten paraules molt complicades i és una mica llarg. A veure si m'agrada el final.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Sergi.
      Potser sí que és una mica lllarg i amb paraules estranyes, però no cal que les entenguis totes si entens el llibre. Ja veuràs com t'agrada.
      Un petó

      Elimina
    2. gracies per la seva resposta però no m ha l he acabat

      es molt intens adeu

      Elimina
    3. Hola Sergi.
      No passa res si un llibre no t'agrada o et costa massa: hi ha molts llibres. El que penso que és imoportant és que no deixis de llegir, perquè és la millor gimnàstica mental que pots fer, i perquè, si trobes un llibre que t'agrada, és de les coses més emocionants que pots fer.
      Un petó

      Elimina
  8. M'agrada molt el llibre, a mi personalment m'agradaria més estar domesticat i acompanyat.jo crec que els animals senten el mateix que les persones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Arnau.
      També és un dels meus llibres preferits, tot i que jo no ho tinc tant clar si m'agradaria ser salvatge o domesticat. La teva resposta m'ha recordat "el petit príncep".
      Te'l copio:

      —No —digué el petit príncep—. Cerco amics. Què significa «domesticar»?

      —És una cosa molt oblidada —digué la guineu—. Vol dir «crear lligams».

      —Crear lligams?

      —Sí —digué la guineu —. Per ara tu només ets per a mi un noi semblant a d'altres cent mil nois. I jo no tinc necessitat de tu. I tu tampoc no tens necessitat de mi. Jo no sóc per a tu sinó una guineu semblant a cent mil d'altres. Però, si em domestiques, tindrem necessitat l'un de l'altre.?Tu seràs per a mi únic al món. Jo seré per a tu única al món.

      Elimina
  9. M'agradat molt perquè sempre m' han agradat els animals i sobretot els llops.I ademés te les seves parts boniques i les seves parts dolentes com per exeple quan està amb Weedon Scoth o quan està amb Beutat Smith

    ResponElimina
  10. Jo crec que sobre la pregunta de si estàn millor en cautibitat o lliures crec que es depen de quin animal i si a nascut en cautibitat o lliure

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Adrià.
      Suposo que tens raó, si un animal ha nascut en captivitat, segurament li costaria massa adaptar-se a la vida salvatge. Suposo també que a les persones ens passa una mica el mateix, si de petits ens ho donen tot i ens marquen un únic camí, de grans ens costa ser nosaltres mateixos.
      Un petó

      Elimina
  11. Maiol G 6é escola domeny10 de gener del 2016, a les 18:44

    el llibre m'ha agradat molt, a mi m'agradaria ser lliure pero anar acompanyat. Jo crec que un animal pot senti odi o amor per depen de com el tractis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Maiol.
      M'has fet pensar, perquè és maco això que dius, ser lliure però acompanyat. De fet és el que fan molts animals salvatges. I potser també algunes persones.
      Fins aviat

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.